6 Şubat 2013 Çarşamba

Nikah şekerinizi satın almadan önce


Nikah şekerinize karar verirken aşağıdaki konulara da dikkat etmenizde fayda var.

Eğer nikah şekeri siparişinizi online olarak verecekseniz öncelikle ilgili firma ile bağlantı kurarak numune görmeyi talep edin  veya öncelikle minimum adette satın alma yapın. Bu bir anda 200-300 adet sipariş vermenizden daha güvenlidir. Elbette ürünü görmeden almanız da mümkün ancak bunun için ilgili sitenin size hem model olarak hem de tasarım anlamında güven vermesi gerekir. Bir firma ya da tasarımcı sitesine özen göstermişsse, model fotoğraflarını doğru ışıkta ve stüdyo ortamında çekmişse, sizin aklınızdaki bazı soru işaretlerini gidermek için her modele bir açıklama girdiyse, ilgili nikah şekerinin ölçülerini yazdıysa elbette size daha fazla güven verecektir. Bu özen ve detaylara inme konusundaki hassasiyet sadece nikah şekeri firmaları için gerekli değildir. Bu her firma için olmazsa olmaz bir durumdur.

Unutmadan söyleyelim, firmanın referanslarını incelemenizde çok büyük fayda var. Daha önce firmadan alım yapanların yorumlarını ve fotoğraflarına dikkat edin. Acaba sizin beğendiğiniz modeli daha önce alan bir çift ürünün kalitesi, teslimat tarihine gösterdiği özen, özgün tasarım, ürünlerin kişiye özel olarak hazırlanabilme yetkinliği hakkında ne gibi yorumlar yazmış, bunlar oldukça önemlidir.

Firmalardan çok nikah şekeri tasarımı yapan kişisel siteler ve tasarımcıların satışlarını takip etmenizi tavsiye ederim. Kişilere ve tasarımcılara ait sitelerde bugüne kadar herhangi bir aksaklık yaşandığına ben şahit olmadım. Bu sitelerin Facebook sayfalarını takip edin, toplu ürün fotoğraflarını kontrol edin ve insanların yazdıkları yorumlara önem verin. Bu yorumlardan firma hakkında olumlu ya da olumsuz bir fikre sahip olacaksınız. Yine online siparişlerinizde eğer kişiselleştirilmiş nikah şekerleri alıyorsanız, düğün tarihinizin ve isimlerinizin doğru yazıldığına emin olun. Yanlış bir yazım nikah şekeriniz ne kadar güzel ve farklı olursa olsun bütün albenisini alıp götürecektir. Bu konuda ilgili firmadan özel güvence isteyin hatta bilgisayar ortamında etiketin bir görselini görmek istediğinizi özellikle belirtin. Birçok firma bunu yapacaktır böylelikle siz de içiniz rahatlamış bir şekilde diğer hazırlıklarınıza devam edebilirsiniz.

Bunun yanında nikah şekerinde badem şekeri, çikolata veya lokum kullanacaksanız bunların hangi marka olduğunu mutlaka öğrenin. Bu tarz şekerler kesinlikle iyi marka olmalı, bu marka size güven vermeli ve aynı zamanda da taze olmalı. Bu konuda ne kadar hassas olduğunuzu ilgili firmaya iletin. Ama ne yaparsanız yapın, seçtiğiniz modelin orjinal nikah şekeri olmasına özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder