7 Şubat 2013 Perşembe

Nikah şekeri seçerken bunlara dikkat edin



Günümüzde özellikle el yapımı nikah şekeri arayan çiftler kurabiye ve cupcake gibi modellere yöneliyorlar. Açıkçası benim de çok beğendiğim ve sevdiğim bir seçenek. Eğer siparişini vermiş olduğunuz nikah şekeri kurabiye, kek topu veya cupcake gibi yenilebilir bir modelse bu tarz ürünlerin özel olarak paketlenmesi gerektiğini unutmayın. Karton kutular ve kağıt poşetler bu yiyeceklerle temas ettiklerinde üzerlerindeki yağı çok çabuk çekerler ve oldukça kötü bir görüntü oluştururlar. O yüzden siparişteki tüm ürünlerin üzerlerinin kapatıldığından ve mümkünse her birinin özel minik kutuların içerisinde teslim edildiğinden emin olun.

Yenilebilir nikah şekerleri tazeliklerini çabuk kaybetmenin yanı sıra ezilme ve kırılmalarla da kolaylıkla karşılaşabilir. Yukarıda da belirttiğim gibi bu modellerin şeffaf kutularda, mini paketlerde teslim edilmesi hem bu riskleri minimuma indirecek hem de kısmen taze kalmalarını sağlayacaktır.

Eğer kurabiyenizde şeker hamuru kullandırıyorsanız mutlaka hangi markanın kullanıldığını sorun. Çok çabuk kuruyan, doğal olmayan renk canlılığına sahip şeker hamurlarından mutlaka kaçınmanızı öneriyorum.

Nikah şekeri dağıtımı

Diyelim nikah şekerlerinizi dağıtmak için kimseye özel bir görev vermediniz ve şekerlerinizi her konuk için masaların üzerine, suplaların yanına koydunuz. Bugünlerde o kadar değişik nikah şekerleri çıktı ki, bazen insanlar o objenin nikah şekeri olup olmadığını anlayamıyorlar bile. Hatta bazı düğünlerde çok fazla şahit oldum, nikah şekerleri masalarda bırakılıyor, alınmıyor. İşte böyle durumlarla karşılaşmamak için mutlaka nikah şekerlerinizin üzerine isim & tarih kartınızı iliştiriniz. Eğer böyle bir kart yaptırmadıysanız da basit bir “Teşekkürler” yazısının yer almasını sağlayabilirsiniz. Bu nikah şekerinizin fark edilmesini kolaylaştıracaktır.

Nikah şekeri dağıtımını bir yakınınıza veya bir arkadaşınıza vermek istiyorsanız her şeyden önce onların bu işe gönüllü olup olmadıklarına bakın. Çünkü bazı insanlar eğlenmek ve dostlarını görmek için geldikleri bir düğünde görevli olarak çalışmak istemeyebilirler:) Görevi verdiğiniz kişiye hangi konuk ne kadar ısrar ederse etsin 1 adetten fazla nikah şekeri veremeyeceklerini söyleyin. Eğer konuk çok ısrar ediyorsa, geline veya ailesine mutlaka bu konuyu ileteceklerini ve eğer ellerinde yedek olarak sakladıkları nikah şekeri varsa kendilerine daha sonra vereceklerini söyleyebilir. Dağıtımı yapan kişiden fazla veya eksik nikah şekeri kalırsa bunları mekandaki görevlilere dağıtmak yerine bir yerde tutmasını isteyin. Düğün sonrası siz, aileniz veya damadın ailesi düğüne gelemeyen tanıdıkları için fazladan nikah şekeri almak isteyebilir. Aslında bu her düğünde başa gelen bir durum. Çok sevdiğiniz bir kişi ama şehir dışında ve düğününüze gelmesi mümkün değil. Sizi telefonla aradı tebriklerini iletti ve gelemediği için özür diledi. Hatta düğününüze çiçek bile gönderdi. Şimdi bu kişiye siz de bu günden bir anı olarak güzelce paketlenmiş 1-2 adet nikah şekeri göndermez misiniz? Bence gönderirsiniz hatta göndermelisiniz. Dostluklar kolay kolay kurulmuyor o yüzden sizi seven herkese siz de böyle ufak jestlerle ne kadar değer verdiğinizi gösterin. Nikah şekerini düğündeki sıradan bir aksesuar olarak düşünmeyin. Onlar aslında minik birer hediye. Evet çok pahalı olmayabilirler ama hepsinde bir anlam var ve bu anlam aslında sizin çok önemli. Sizin için önemli olan bir şey emin olun sizi sevenler için de önemli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder