5 Şubat 2013 Salı

Nikah şekeri seçiminizi yaparken

İşte size düğününüzün en özel ayrıntılarından biri olan nikah şekerleri seçiminde dikkat etmeniz gereken detaylar;

Nikah şekerinizin amacını belirleyin

Öncelikle hediye edeceğiniz nikah şekerlerinin amacını belirleyin. Gerçekten şeker olmasını mı istiyorsunuz (insanlar yesinler mi?) yoksa pratik ve işe yarar bir amaç mı güdüyorsunuz... Yenilebilir nikah şekerleri elbette konuklarınızın eve giderken keyiflenmelerini sağlayacak, herkesin ağzında hoş bir tat bırakacaktır. Son yıllarda moda olan kurabiyeler, mini cupcake'ler tam da bu amaca yönelik..İşe yarar olsun, insanlar kullansın diyorsanız şarap açacaklarından minik ev dekorasyon malzemelerine onlarca nikah şekeri seçeneği sizi bekliyor.
 
Nikah şekerinizin bir anlamı olsun


Misafirlerinize sizin ve eşinizin kişiliklerini yansıtan veya önemli bir anınızı ifade eden nikah şekerleri dağıtın. Tamamen sizin sevdiğiniz bir şey de olabilir. Her ikiniz de şarapları çok mu seviyorsunuz? O halde etiketleri kişiselleştirilmiş mini şarap şişeleri düğününüz için çok güzel bir nikah şekeri olabilir. Her ikiniz de İtalya'yı çok seviyorsunuz, hatta balayınızı da İtalya'da geçireceksiniz diyelim. O halde mini şişelerde özel etiketleri ile italyan zeytinyağı harika bir fikir olmaz mı...

 

Nikah Şekerinizi kişiselleştirirken
 
Elbette seçtiğiniz hediyeyi size özel bir hale getirirken konuklarınızı da düşünmelisiniz.Acaba fazla kişiselleştirilmiş bir nikah şekerini kullanırlar mı? Çok yakınlarınız dışında üzerinde fotoğrafınız olan bir mumu çok fazla kullanacaklarını düşünmeyin. Tavsiyemiz her zaman istendiğinde nikah şekerinden ayrılabilecek isim kartları kullanmanızdır. Böylelikle konuklarınıza da aldıkları bu özel hediyeyi kullanma fırsatı vermiş olacaksınız.

 
Her zaman bir miktar ekstra sipariş verin.


Davetli sayınız kesin olsa da fazladan 10-15 adet nikah şekerini yedekte tutmanız faydalı olacaktır. Bazı konuklarınızın fazladan talep edecekleri kesin. Düğününüze gelemeyen yakınlarınızın adreslerine birer adet nikah şekeri göndermek onları da çok sevindirecektir. Elbette kırılmaları ve kayıpları da göz önünde bulundurun.

 
Eğer kendiniz yapacaksanız

 
Moda tabiri ile DIY (Do it yourself) yani "Kendin yap" bir nikah şekeri hayal ediyorsanız bir an önce harekete geçmenizde fayda var. Son günlere bıraktığınız taktirde 200-300 nikah şekerini sınırlı saatlerde yapmak hem yorucu olabilir hem de pratiğiniz olmadığından ortaya çıkan sonuçtan mutlu olmayabilirsiniz. Unutmayın, özellikle çalışan kadınların vakitleri çok değerli o yüzden bir miktar tasarruf etmek adına daha fazla strese girmeye gerek olmadığını da değerlendirin.


Bundan sonra da nikah şekeri seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği konularını paylaşmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder